Сковорода жаровня чавунна Maysternya Ø 26 см Вага 3,46 кг. борт 6 см.
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.Характеристики Ø26 см. Жаровня чавунна Maysternya. Вага 3,46 кг. борт 6 см. (Т103К)
- Тип — Жаровні
- Сумісність із джерелами тепла — Усі типи плит
- Діаметр, см 26
- Кришка — Немає
- Матеріал - Чавун
- Матеріал ручок — Чавун
- Тип кріплення ручок — суцільні з корпусом
- Колір — Чорний
- Форма — Кругла
- Країна реєстрації бренда — Україна
Трохи про чавун
Залізо, з вмістом вуглецю понад 2,14%. Якщо менше, то сталь. Залізо в чистому вигляді! У цьому разі без жодного покриття (без емалі). Тому може поржавіти, якщо мокрий залишати! Важка! Не плутати зі старою бабаною «чуганою» сковорідкою з литого алюмінію.
Покриття на чавунному посуді утворюється в процесі проколювання (якщо нова). А в процесі приготування воно постійно оновлюється. Але це не антипригарне покриття, як багато хто чомусь думає (тому, що чорне?), а найтонша полімерна плівка із запеченої олії (жиру). Яка захищає ваш посуд від корозії, а також має гідрофобні властивості (відштовхує воду). І тому для того, щоб не прилипали, готувати потрібно з олією. Хіба що пелюстки можна без олії піч. И да. На чавуні можна ПІЧЬ. Тому що він, крім усього іншого, має високу теплову емісію. Це ось чи то головна перевага чавуну. Здатність віддавати тепло. Тепло від добре прогрітої сковороди ви відчуєте за пів метра! Такий ефект вам від інших матеріалів не отримати. Теплова емісія в чавуну вдесятеро вища, ніж в алюмінію. Це означає, що продукт готується не тільки в місці торкання з поверхнею, а практично по всьому тілу. Пропікається. І якщо на алюмінієвій млинці ви млинці смажитимете, то на чавунній ви їх будете піч)
Загальні відчуття від готування на чавуні.
Мої особисті. Ні на що не претендую)
1. У вас надійна та зручна річ. І вона не надійде в непридатність (як улюблені кросівки, з яких уже пальці вилазять, а ви їх зберігаєте як пам'ять). У вас із цією річчю зв'язані купа спогадів і зазвичай про гарне)) вона у вас є! Вам не потрібно буде щороку шукати й купувати «бажано таку ж», тому що до такої ви звикли. А «таки» вже не випускають... І вам потрібно пробувати щось нове, незрозуміле з непередбачуваним результатом. Я консерватор. Звичаю до гарних речей. Мені в таких ситуаціях трохи складно...Не кажучи вже про те, що це вкрай вигідне вкладення, 100% річних))
2. Її можна драти всім, що під руку попадеться. Можна металевою лопаткою. Можна ножем. Можна вилкою. Та хоч шпателем. Нічого ви там не пошкодите та нічого після цього не облізе. Можна різати прямо на сковороді. Це зручно.
3. Оглядаєш на неї, і хочеться щось приготувати. І не тому, що їсти хочеться, а тому що на ній приємно готувати.
4.Такі речі приємно дарувати. Якщо людина дружиться з чавуном, то вона буде вам потім спасибі говорити ще років 20)). Причому та веганам теж дуже треба. Я подарував другу йогу просунутому. Так він у захваті. Пече на ній якісь там свої веганські пелюстки...
5.А ще можна не заморочуватися ложкою об борт після помішування, збиваючи з неї шматочки їжі. Дрібниця, а зручно)
6.І так. Уже 15 років не користуючись жодними іншими сковорідкими, тому забув головне. Абсолютно безвредно. Жодних там перфтороктанових кислот або їхніх «нешкодних» замінників.
Основні | |
---|---|
Виробник | Майстерня |
Верхній діаметр посуду | 26 (см) |
Матеріал | Чавун |
Стан | Новий |
Тип посуду | Жаровня |
Додаткові характеристики | |
Колір | Чорний |
- Ціна: 524 ₴