Продавець Дом и Сад розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
220 відгуків
Ми приймаємо замовлення під час військового стану.
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380 (99) 169-24-61
Интернет магазин "Дом и сад"
-19%
Афганський казан скороварка на 10 літрів Faisal Shail Afghan Ltd, фото 2
Афганський казан скороварка на 10 літрів Faisal Shail Afghan Ltd, фото 3
Афганський казан скороварка на 10 літрів Faisal Shail Afghan Ltd, фото 2
Афганський казан скороварка на 10 літрів Faisal Shail Afghan Ltd, фото 2
Афганський казан скороварка на 10 літрів Faisal Shail Afghan Ltd, фото 3

Афганський казан скороварка на 10 літрів Faisal Shail Afghan Ltd

У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Афганський казан 10л. - скороварка — різновид каструлі з герметично закривається кришкою. Завдяки такій кришці при роботі у внутрішньому обсязі афганського казана утворюється підвищений тиск, який призводить до зростання температури кипіння води. В результаті цього продукти готуються при більш високій температурі, ніж у звичайній каструлі або мультиварці. Це призводить до значного скорочення часу приготування. Так як їжа не окислюється на повітрі під впливом тепла, то зберігається яскравий колір приготованих овочів.

Афганський казан - це прототип звичайної скороварки, національна Афганська посуд з багатовіковою історією. Методи виготовлення його практично не змінилися, це алюмінієве лиття, яке потім майже вручну обробляється, шліфується і полірується. Можна сказати - це річ з минулого, яка розрахована на дуже довгий термін експлуатації. З функціональних переваг: можливість використання в прохідних умовах, час приготування м'яса наприклад 20-30 хвилин. Смак страв в афганському казані інший, так як страви готуються в закритій ємності при великому тиску (температурою кипіння). При готуванні на плиті, таких страв як наприклад холодець, час варіння зменшується в рази, а це економія того ж самого газу. І останнє, ця річ несе в собі якусь дуже позитивну енергетику, і це відразу відчувається.

Афганський казан - зроблений з алюмінію, але з товстим дном і товстими стінками відполіровані до блиску.

По суті, афганський казан – це потужна скороварка, яка, на відміну від звичайних каструль, за рахунок товстих стін і округлої форми, може тримати високий тиск. Але на відміну від скороварок, товщина стінок афганського казана 4-10 мм. в різних місцях, тоді як у скороварки – фольга в 1 мм.

Кришка такого казана закручується дуже щільно, за рахунок чого всередині посуду утворюється високий тиск і температура.

Афганський казан посуд багатофункціональна - готувати в ньому можна не тільки при високому тиску, щільно закрутити кришку, але і в звичайному казані або казанку з відкритою кришкою.

Дуже важливо для власників сучасних плит, дно казанів шорстке, а це значить, що на склокерамічних поверхнях плит ви готувати не зможете, щоб не пошкодити варильну поверхню.

 

ПРАВИЛА ВИКОРИСТАННЯ. ЗАПОБІЖНІ ЗАХОДИ

При експлуатації афганського казана слід дотримуватися певні правила:

  1. Інтенсивність нагріву. Не слід залишати інтенсивний жар на тривалий час. Відкритий вогонь краще зменшувати в процесі приготування, із вугілля можна періодично знімати на півхвилини. Відстежити рівень нагріву можна за кількістю пара – він повинен йти помірно. Якщо пара стає занадто багато, краще підняти аварійний клапан або дати котла охолонути, зменшити жар, потім можна знову продовжити приготування. Зменшують вогонь відразу після закипання.
  2. Установка кришки. Не рекомендується закручувати фіксуючу гвинтову ручку до межі. Достатньо злегка притиснути їй кришку, щоб направити пар в спеціальні отвори та не допустити витоку по периметру.
  3. Відкриття кришки. Перш ніж відкрити кришку в процесі приготування і по його завершенню, необхідно зняти посуд з вогню на 1-2 хвилини. Операцію можна зробити тільки після того, як пара заспокоїться, перестане труїти з клапанів. На плиті можна просто зменшити вогонь до мінімуму на аналогічний час.
  4. Постійний контроль. Казан краще не залишати без нагляду. Страви готуються швидко, спостереження не займуть багато часу. Бачити кількість пари необхідно для своєчасної коригування нагріву щоб уникнути вибуху.
  5. Правильне заповнення. Афганські казанки ніколи не заповнюють «під зав'язку». Слід візуально розділити обсяг на 3 частини і залишити верхню вільною. В іншому випадку шматочки їжі можуть перекрити парові отвори і клапани, рідина википатиме назовні.

 

Як підготувати афганський казан до першого використання

Новий афганський казан потрібно попередньо зібрати, прикрутивши всі деталі до кришки згідно прикладеної інструкції.

1. Ручку приворачиваем на місце.

2. Всі клапана для стравлювання пара одягаємо на відвідні трубки таким чином, щоб вони вільно рухалися вгору-вниз і кругом. Їх призначення - стравлювати зайвий пар через крихітні отвори. Якщо пара не буде вільно виходити з казанка при кипінні, може станеться велика неприємність: кришку зірве. Фактично в наших руках міні - паровий котел з тиском пари в одну-дві атмосфери. Повірте, навіть 1 кг тиску пари на квадратний сантиметр поверхні – це велика руйнівна сила. Тому переконайтеся, що ніщо не заважає клапанів обертатися і підніматися-опускатися. Крім того, подивіться, щоб отвори для стравлювання пара нічим не забилися. Це можна зробити звичайної швейної голкою.

3. Клапана для стравлювання пари повинні крутитися навколо своєї осі і мати вільний хід верх-вниз в межах проточенной канавки на відвідних трубках. Цю проточку відмінно видно на трубочках кришки.

4. Запобіжний клапан вже вмонтований в кришку казанка і його чіпати не треба. Він спрацює, якщо клапана для стравлювання пара з якоїсь причини не спрацювали і тиск пари всередині казанка стало критичним. У цьому випадку плавка вставка розплавитися і пар безперешкодно вийде з закритого казана назовні. Так забезпечується техніка безпеки при неправильній експлуатації або в непередбачених випадках.

Першим ділом моєму казанок і кришку миючим розчином і губкою зсередини і зовні.

Наповнюємо казанок водою на дві третини обсягу і ставимо на вогонь. Після того як, клапана почнуть стравлювати пар, кип'ятимо на повільному вогні ще 20 хвилин. Знімаємо афганський казанок з вогню або просто вимикаємо газ і чекаємо, коли вода в ньому охолоне. В цей час пара виходить з клапанів, поки всередині зовсім не припинитися кипіння.

Можна прискорити процес стравлювання пара, обережно піднявши один з клапанів. Однак слід мати на увазі, що ви самі і ваша рука повинна знаходиться в деякому віддаленні від виходу пари, щоб уникнути опіків. В якості підручного інструменту можна використовувати ложку, виделку, ніж або дерев'яну паличку. Варто трохи підняти ними клапан, як вихід пари прискориться, пар швидше покине внутрішність казанка і кришку можна буде легко відкрити і злити окріп.

Внимание! До тех пор, пока весь пар не выйдет из афганского казана, нельзя пытаться поднять крышку. Она крепко держится внутренним давлением и силовые попытки ее отодрать, приведут к несчастному случаю. Дождитесь, пока пар не перестанет выходить через клапана, открутите винт и крышка сама легко поднимется.

Поскольку афганский казан не чугунный, а алюминиевый, то есть сделан не из такого пористого металла, как чугун, процесс обжига с маслом можно пропустить.

Но, поскольку производитель рекомендует, поступаем следующим образом:

1. Внутрь котелка наливаем небольшое количество любого растительного масла (Для примера – на 5 литровый казан вполне достаточно 100 грамм).

2. Закладываем пару сырых луковиц, нарезанных кубиками или полукольцами.

3. Кипятим минут 10. Снимаем с огня и покатаем по столу наш афганский казан таким образом, чтобы, пожаренный и пропитанный растительным маслом, лук коснулся всей внутренней поверхности котелка, включая самый его верх.

4. После того, как пар вышел, открываем крышку и выбрасываем отработавший свое маслянно-жареный лук. Он выполнил свою задачу, помог обработать стенки нового котелка и в пищу не годен.

5. Протираем сухой салфеткой внутреннюю поверхность от лишнего масла и вуаля! Наш новый афганский казан готов к долгой и верной службе.

 

СПОСОБЫ ПРИМЕНЕНИЯ

Котелок-скороварку можно использовать разными способами:

  • Как кастрюлю. Без крышки, смешав продукты с водой, на огне или углях.
  • Как сковороду для жарки и тушения. Налив масла на дно после разогрева, с крышкой или без, на сильном огне.
  • Как скороварку. С плотно закрученной крышкой на среднем огне, с добавлением воды или в собственном соку.
  • Как казан. С крышкой или без, на медленном огне или углях без добавления воды до получения эффекта печеного мяса/овощей.

Кроме того, можно комбинировать несколько способов в одном блюде. Например, сначала обжарить лук и мясо, добавить специи, залить водой, закинуть овощи и довести до готовности под крышкой на медленном огне.

Удобнее всего перемешивать продукты, если поставить котелок на землю под углом около 30 градусов. В таком положении катать дно, держась за ручку, будет проще и безопаснее.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Производитель: Афганистан
  • Материал: Алюминий цельнолитой
  • Толщина стенок казана (мм): 6-11 мм. в разных местах
  • Объём (литры): 7(фактический объем)
Основні
Країна виробникАфганістан
МатеріалАлюміній
ПризначенняДля плити і відкритого вогню
Кришка є
Матеріал кришкиАлюміній
СтанНове
  • Ціна: 2 350 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner